Duž Krčke rive razgledajte izložbu Crno/bijelo ’60-ih

Nađete li se ovih dana na Krčkoj rivi, dočekati će vas neobičan prizor, izložba fotografija čiji su autori ostavili značajan trag u povijesti hrvatske fotografije, a svoje su kreativne vrhunce doživjeli u drugoj polovici prošlog stoljeća. Naravno, radi se o atraktivnoj putujućoj izložbi na otvorenom, naziva Crno/bijelo 60-ih.

Cilj  ovog projekta koji na jednom mjestu okuplja 62 crno-bijele fotografije velikog formata jest hrvatskoj i svjetskoj javnosti skrenuti pozornost na ulogu same fotografije u medijskoj kulturi, ali i na društvenu odgovornost te važnost promicanja ekologije i očuvanja ljepote Jadranskog mora.

Postav za koji je zaslužan stručni tim festivala Rovinj Photodays okuplja radove: Abdulaha Seferovića,Alojza Orela, Anta Brkana, Anta Gašparinija, Borisa Pajkurića, Duška Kečkemeta, Ivana Filipina,vana Giovanellija,Iva Kontuša, Fernanda Soprana, Josipa Benkovića, Maksa Peča, Nikole Vučemilovića,Petra Jovića, Ratka Novaka,Toše Dabca, Vande Broz, Vicka Zaninovića, Zdenke Sila i Zlate Laure Mizner.